Alman Pastası

 Alman Pastası


Malzemeler;
3 yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 + 3/4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Tarif çok sevdiğim bloggerlardan biri olan eya'dan...
Kremadaki tereyağı miktarı ve kullanımını değiştirdim o kadar.
Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle çırpın, şeker ve vanilyayı katarak kremamsı bir kıvama getirin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Yoğurdu ekleyip yağa yedirin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma alın, pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra küçük veya orta boy yağlı kağıt serili, kenarları yağlanmış bir kelepçeli kalıp veya tepsiye hamuru dökün.180 derecede kürdan, bıçak testinden geçene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 
Kek pişerken kremasını hazırlayın. Un ve şekeri bir tencerede karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Ocaktan almadan altını kısın, tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Kek soğuyana dek ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
Kek iyice soğuduktan sonra bir ip yardımıyla ortadan ikiye bölün. Kremayla içini doldurun, ikinci keki üzerine kapatın. Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
Bu kekte kremanın üzerine muz en çok yakışan meyvelerden biri...

Afiyet olsun...
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle