Kakaolu Islak Kek Yapılışı
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao (25g)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
4 yumurtayı, 2 su bardağı toz şekerle iyice çırpıyoruz. İçine 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket toz kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımdan 2 su bardağı kenara ayırıyoruz. Kalan kısma 1 paket kabartma tozu ve yeterince un ekliyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kalıba döküp 200 derecede pişiriyoruz. Kabarınca ben 150 dereceye indiriyorum. Piştikten sonra çıkarıp 5 dakika dinlendirip kenara ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz. Soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun…
Yorum Gönder