Puding Pastası
Puding Pastası
Malzemeler;
1 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 paket bitter çikolatalı puding
1 paket çikolatalı puding
3 su bardağı süt
Yapılışı;
Yumurtayı şeker ve vanilyayla birlikte çırpın. Şeker eriyince sütü ekleyin, bir kaç kez karıştırın. Kalan tüm malzemeyi eleyerek üzerine ekleyin ve pürüzsüz olana dek çırpın.
24 cm'lik bir kek kalıbını veya orta boy tepsi ya da borcama kek hamurunu boşaltın, üstünü düzleştirin. 160 derecede 10 dk. kadar pişirin. Kürdan testinden geçince fırından alın.
2 paket pudingi 3 su bardağı sütle birlikte pişirin. Kekin üzerine tamamını dökün sıcaklığı geçince soğuması için buzdolabına alın. 3 - 4 saat sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Aynı pastanın kekini sade, pudinglerini vanilyalı veya meyveli olarak hazırlayıp üstünü meyvelerle kaplarsanız muhteşem ve çok pratik bir pasta yapmış olursunuz. Taban olarak hazır pandipanya veya kedidili bisküvi de kullanılabilir. 10 dk. da hazırlayacağınız yormayan ve lezzetli bir tat.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder