Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması Nasıl yapılır



“Mutlaka herkesin, gönlünde yükselen, kendine özgü bir ezgisi vardır. İlkel boylarda da bu böyledir, çok ileri teknolojilerle donanmış toplumlarda da. Gönlünde duyduğunu sesinde arayan insan, her zaman kendi müziğini yaratmıştır”.

                                                                                      Evin İlyasoğlu*
( * Evin İlyasoğlu’nun “Zaman İçinde Müzik" kitabından)
İç malzemesi için

300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
2 soğan (biri rendelenecek, biri incecik doğranacak)
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
yarım bağ maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik (bolca)
Nane
Tuz

Hazırlanışı

Bütün iç malzemeleri karıştırılır. Baharatları kendi damak tadınıza göre ayarlarsınız.

Biberler yıkanıp, ayıklanır ve iç malzemesi fazla sıkıştırmadan konulur.

Tencereye dizilir. Üzerini geçmeyecek hatta bir parmak altında kalacak şekilde su konulacak.

Üzerine 50 gr. margarini doğruyorum. Tereyağı koymak isteyebilirsiniz yalnız ben denedim çok ağır oluyor. Yine de tercih sizin.

Derin bir tencerede de pişirebilirsiniz, kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişireceksiniz. Ne kadar sürer bilemiyorum, biberler pişinceye kadar diyelim ;)
Şu güzelliğe bir bakar mısınız?
Afiyet olsun... 


Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle