Tiramisunun Yapımı

Tiramisunun Yapımı

Tiramisunun Yapımı 1

Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı+1,5 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
  • 1 paket 3′ü 1 arada
ya da
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
Kreması için;
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 1,5 kahve fincanı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 kg süt
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • Kakao
Kek için hazırlanan bütün malzemeleri karıştırıp mikser yardımıyla çırpın. İstenilen kek kalıbına dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Daha sonra kremayı hazırlamak için un, şeker, mısır nişastasını ve sütü bir tencereye koyup kaynayana kadar ocakta pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına kadar soğutun. Soğuyan kremanın üzerine labne peynirini ve vanilyayı ekleyin, mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra soğuyan kekin bir parçasını alıp pastanın alt tabanı için uygun bir tepsiye koyun. Daha sonra keki ıslatmak için uyguladığınız malzemenin yarısı ile keki ıslatın. Islatılan kekin üzerine kremanın yarısını dökün ve yayın. Kalan diğer pasta kekini alıp kremanın üzerini kapatın. Keki ıslatmak için uygulanan malzemeyle pastanın üstünü oluşturan keki ıslatın. Daha sonra kalan kremayla pastayı kaplayın. Üzerine kakao dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
 Tiramisunun Yapımı 3 Tiramisunun Yapımı 5

Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle