Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası



Tutmaç Çorbası

Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yarı haşlanmış mercimek
1 su bardağı erişte
Et veya tavuk suyu ya da su
Tuz

Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 limon suyu
Su

Üzeri için;
Tereyağı, nane

Yapılışı;
Nohut, mercimek ve erişteyi bir tencereye alın. Üzerine suyunu (ya da et - tavuk suyu) 3 parmak geçecek kadar doldurun ve kaynamaya bırakın. Yoğurt, un,limon suyu ve 1 çay bardağı suyu bir kap içinde tel çırpıcıyla pütürsüz kıvamda çırpın. Tenceredeki çorbanın suyundan birer kaşık alarak terbiyeyi çorbanın sıcaklığına getirin. Eriştelerin pişmesine yakın terbiyeyi yavaşça ekleyip karıştırın. Biraz daha karıştırarak tuzunu ekleyin ve kaynayınca altını kapatın.
Naneyi eritilmiş tereyağıyla kızdırıp çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Bu çorba tadını et veya tavuk suyuyla hazırlandığında daha çok belli ediyor. Tavsiyem et - tavuk suyuyla denemenizdir.

Afiyet olsun..
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle