Sütlü Kadayıf Tatlısı

Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır


Ramazan Tatlıları... 

Malzemeler
 300 gr. Kadayıf
125 gr. Tereyağı
Ceviz

Şerbeti için
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
  
Hazırlanışı

Önce kadayıfı geniş bir tepside elimizle kopararak açıyoruz.
Daha sonra tereyağını eritip üzerine döküyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
Elimizle yağlanmadık bir yeri kalmayacak şekilde kadayıfı inceltelim.

Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve iyice bastırıyoruz.
Arasına cevizini ekliyoruz ve kalan yarısını üzerine koyarak iyice bastırıyoruz.

Bu şekilde buzdolabına koyup en az yarım saat dinlendireceğiz ve
çıkartınca tekrar sıkıştırarak tepsiye yerleştireceğiz.

170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Şerbeti için süt ve şekeri kaynatıyoruz
ve kaynadıktan sonra en kısık ateşte 15 dakika daha kaynayacak.
Ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz ve karıştırarak tereyağını eritiyoruz.
Şerbet ılık kadayıf soğukken şerbetleyelim.


Afiyet olsun...

Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle