malzemeler
- 2 Su bardağı ince bulgur
- 3 orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon,tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
içi harcı:
- 2 soğan
- 300-400 gram kıyma
- yarım demet maydanoz
- sıvı yağ, tuz, karabiber
ilk önce harcı hazırlamak için soğanları küp küp doğrayıp soteliyoruz üzerine kıymaları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz Maydanozunu ekleyip soğuması için buzluğa atıyoruz. Bu arada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1,5 bardak sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz. Bulgur şişince yumurtayı rendelenmiş patatesleri tuzu kimyonu unu salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Harcın durumuna göre un isterse ekleyip sıkı bir hamur elde ediyoruz. Avuç içimize sığacak büyüklükte kesip işaret parmağımızla içini oyup köfte şeklini veriyoruz. Şekil verirken yapışmaması için elimizi ıslatmalıyız hazırladığımız harcı kaşıkla içine doldurup kapatıyoruz. Harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Daha sonra yağda kızartıyoruz.. Sunuma hazır. Afiyet olsun:)
Yorum Gönder