Kadınbudu Köfte Nasıl yapılır
Biz çocukken annem kadınbudu köfteyi çok yapardı.
Biz de çok severdik.
Nedense uzun zamandır yapmıyorduk.
Geçenlerde eşim istedi, ona özel hazırladığım köfteler ;)
Malzemeler
500 gr kıyma
1 adet soğan (rendelenecek)
1 yumurta
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç ya da pirinç pilavı
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Kızartmak için
2 yumurta
Galeta unu
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle kıymamızı ikiye bölelim.
Bir kısmını yağsız olarak teflon tavada kavuralım ve soğutalım.
Çiğ kıymayı ve kavurup soğuttuğumuz kıymayı, rendelenmiş soğanı,
haşlanmış pirinci ya da pilavı (kesinlikle pilavla daha lezzetli oluyor, şehriyeli pilav da olabilir),
incecik doğranmış maydanozu, yumurtayı,
tuz ve karabiberi karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Yaklaşık 20-30 dakika dinlendirip şekil veriyoruz.
Daha sonra önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda pişiriyoruz.
Eşim bayılır bu köfteye ;)
Afiyet olsun...
Yorum Gönder