Kadınbudu Köfte

 Kadınbudu Köfte Nasıl yapılır

Biz çocukken annem kadınbudu köfteyi çok yapardı.
Biz de çok severdik.
Nedense uzun zamandır yapmıyorduk.
Geçenlerde eşim istedi, ona özel hazırladığım köfteler ;)



Malzemeler
500 gr kıyma
1 adet soğan (rendelenecek)
1 yumurta
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç ya da pirinç pilavı
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

 Kızartmak için
2 yumurta
Galeta unu
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Öncelikle kıymamızı ikiye bölelim.
Bir kısmını yağsız olarak teflon tavada kavuralım ve soğutalım.

Çiğ kıymayı ve kavurup soğuttuğumuz  kıymayı, rendelenmiş soğanı,
haşlanmış pirinci ya da pilavı (kesinlikle pilavla daha lezzetli oluyor, şehriyeli pilav da olabilir),
incecik doğranmış maydanozu, yumurtayı,
tuz ve karabiberi karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.

Yaklaşık 20-30 dakika dinlendirip şekil veriyoruz.


Daha sonra önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda pişiriyoruz.
Eşim bayılır bu köfteye ;)

Afiyet olsun...


Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle