Patates Püreli Tepsi Köfte

Patates Püreli Tepsi Köfte1

Köftesi için:
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Acı sevenler için biraz da pul biber
Patates püresi için:
  • 4-5 adet patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağına yakın süt
  • Tuz
Önce patatesler, kabukları soyularak haşlanmak üzere tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Diğer tarafta, köfte için tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar yoğrulur. Yoğrulan köfte yağlı kağıt serilmiş yuvarlak büyük boy borcama dökülür. Elle düzeltilerek tepsinin her tarafına eşit şekilde yayılır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Ben başta ağır ağır içininde pişmesi için 180 derece yaptım, sonradan 200 dereceye çıkararak kızarmasını sağladım. Piştikten sonra fırından çıkarılır.
Haşlanan patateslerin suyu süzülür. Ezilerek püre haline getirilir. Ardından tuz, tereyağı ve süt eklenerek iyice karıştırılır. Püre haline getirmeyi blender ile yaparsanız daha iyi olacaktır.
Fırından çıkarılan köfte dilimlenerek servis tabağına alınır. Her dilimin üzerine patates püresi koyularak karabiber serpilir ve servis yapılır.
..::Afiyet Olsun::..
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle