Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma


Etli Yaprak Sarma

Malzemeler;
250 gr yaprak
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
1/2 çay bardağı kırık pirinç 
1/2 çay bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber, nane, kimyon

Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;
Yaprakları kaynar suda 5 dk. kadar yumuşaması için beklettikten sonra suyunu sıkarak bir kaba alın.
Domatesin ve 2 adet soğanın kabuklarını soyun, maydanozları ince kıyın. Ben harcı iyice birbirine geçmiş olarak sevdiğim için dolma içlerini robotta çekiyorum. İsterseniz bu kısmı elde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz. Tüm iç malzemesini robotta iyice özleşene kadar çekin ve bir kaba alın. Soğanın birini patates halkaları gibi doğrayın ve dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine dizin. Hem soğanın lezzetini alır hem de dibi tutma riskiniz olmaz. 
Yaprakların saplarını koparıp pürüzlü yüzü üste gelecek şekilde bir tatlı kaşığı kadar iç koyarak sarın. Sarılan dolmanın ucunu tencereye dizerken her defasında alt tarafına getirin. Yaprakla bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 
2 yemek kaşığı sıcak suyla açın, tenceredeki dolmanın üzerine gezdirin. Üzerine düz bir tabak kapatarak (kahve fincanı tabağı yada küçük pasta tabaklarından) kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte yapraklar yumuşayana dek pişirin.
Yoğurtla servis yapın. Ben süzülmüş yoğurdu antepfıstığıyla süsledim.

Afiyet olsun...

Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle