Talaş Böreği

Talaş Böreği Ramazan Özel 6. Gün



Talaş Böreği

Malzemeler;
1 paket milföy
300 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu garnitür (ev yapımı da olabilir)
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta sarıısı

Susam, çörek otu

Yapılışı;
Eti sıvı yağda kavurun, suyunu salıp çekince 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Garnitür ve baharatlarını ekleyip bütün malzemelerin birbirinin tadını alması için bir kaç dk. daha birlikte pişirin. Eğer hazır garnitür kullanacaksanız bir kaç kez iyice yıkayın. 
Milföyü oda sıcaklığında çözdürün. Her birinin ortasına bir yemek kaşığı dolusu etli harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Birleşme yerlerini alt tarafa getirip, yumurta sarısı sürüp susam - çörek otu serperek 180 derecede pişirin. 
İçine koyduğunuz harcın sulu olmamasına dikkat edin, milföy olduğu için hamur pişmemiş, yağlı gibi kalabilir.

Afiyet olsun..

Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle