Limon Dolgulu Tart Kek

Limon Dolgulu Tart Kek





Limon Dolgulu Tart Kek


Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak toz şeker
1/2 aida bardak sıvı yağ
1 aida bardak süt
1 - 1.5 su bardağı un
1 tüp limon esansı veya 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya

Ara kat için dolgu kreması

Üst kat için hindistan cevizi ve toz antep fıstığı


Yapılışı;
Daha önceki Dolgulu Tart Kek'in limonlu versiyonu. Hem hafif, hem şık; hem de hafif mayhoş.. 
Yumurtayı şekerle birlikte çırpın, sütü ekleyerek biraz karıştırın. Limon esansı veya limon suyunun yarısını dolgu kreması için ayırın. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma alın. Biraz daha karıştırarak yağlanmış tart kalıbında 150 - 160 derecede yaklaşık 20 - 25 dk kürdan testinden geçene kadar pişirin. Soğuyunca ters çevirin ara boşluğa dolgu kremasını sürün. Hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle