Sarı Mercimek Çorbası
Malzemeler;
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve su
Yapılışı;
Hep kırmızı mercimekle bu renkte çorba hazırlanmaz ya. Biraz da sarı mercimeği değerlendirmek lazım. Üstelik haşlayarak salatalarda falan kullanıldığında ayrı bir tat ve görüntü de veriyor. Bakliyatlarınıza çeşit olsun, sarı mercimeğe de mutfakta yer verin. Şimdilik buyurun sade sarı mercimek çorbasına;
Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri yağla birlikte biraz kavurun. Suyunu ekleyip yarım saat 45 dk. kadar pişmeye bırakın.
Ben düdüklü tencerede 35 dk. kadar pişirdim. Blenderla ezmeye gerek kalmadan kendi kıvamıyla daha güzel oldu. İsterseniz daha kısa süre pişirip blenderdan geçirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder