Pirinç Çorbası

                                                                                       Pirinç Çorbası



Aslında bu resim ters değil çekim yönü böyle, sözde değişiklik olsun...

Pirinç Çorbası

Malzemeler;
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 adet büyük boy kıpkırmızı domates
Nane, tuz

Yapılışı;
Domatesin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini kolayca çıkarmak için domatesi dik değil de enine ortadan ikiye kesin, bir çay kaşığıyla çekirdekleri oyarak alın. Zar şeklinde doğrayın.
Yağı eritin, salçayı kokusu çıkana kadar kavurun, suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Hafif kaynamaya başladığında pirinçleri ekleyip karıştırarak kaynatın. 5 dk. sonra domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadığında nanesini ekleyerek altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. 
Salçayı çok kullanmamın nedeni pirinçlerin çorbanın rengini almasından dolayı, dilerseniz azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun...
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle