Krem Karamel

Krem Karamel



Krem Karamel

Malzemeler;
500ml süt
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta

1 kahve fincanı tozşeker
1/2  kahve fincanı kaynar su

Yapılışı;
Tarif keklerine ve fotoğraflarına bayıldığım eya'dan...
Karamel için şekeri tencereye alın, orta ateşte karıştırmadan eriyip koyu renk almasını bekleyin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve şekerde oluşan topaklanmayı tahta kaşıkla karıştırarak giderin. Hafifçe yağlanmış kase veya kupların dibine karameli paylaştırın. 
Karamelin kremi için, önce toz malzemeleri karıştırın,  vanilya hariç kalan malzemeyi ekleyin muhallebi kıvamını alana kadar tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Kaselerdeki karamelin üzerine yavaşça dökün, ilk sıcağı çıkınca soğuması için buzdolabına alın en az 4 saat sonra ters çevirerek servis yapın.

Evde tek krem karamel seven ben olduğum için bitiremeyeceğimi düşünerek yarım ölçek hazırladım 4 kase krem karamelim oldu. Orjinal tariflerde 1 lt. süte 8 yumurta sarısı veya 8 yumurta kullanılıyor. Burada biraz durup kalıyorum:) Krem karamelli kekin krem karamel kısmında da 500ml süt ve 4 yumurta vardı ama sadece krem karamel olarak hazırlamaya gelince o kadar sevmeme rağmen yumurtaya boğulmak istemiyorum. Böyle durumlarda yalancı tarifler de aslının yerini gayet iyi tutuyor. 

Afiyet olsun...

Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle