Anneanne Keki


Anneanne Keki

Niye mi anneanne keki dedim? Çünkü bu keki en çok teyzeler, neneler yapar da ondan... 
Bu kekin bir çok insandaki anısı; pişerkenki kokusu ve  fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak yendiğindeki inanılmaz tadıdır. Üzerindeki kuruyemişlerin kızarmış aromasıyla yumuşacık sade bir kek... 

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
2 - 2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
Vanilya

Üzeri için ceviz ve fındık içi

Yapılışı;
Bu keki yaparken mikser kullanmadım, yağlı kağıt da. Eski usul kalsın, lezzetini yakalasın diye. Yumurtaları çırpın, şekeri ekleyerek karıştırın. Yoğurt, yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımın üzerine alın. Yağlanmış tepsiye dökün, üzerine kuruyemişleri gezdirin. 170 - 180 derecede fırınlayın. Kürdan testini geçene kadar pişirin. Fırından çıktıktan 5 dk. sonra tadına bakın. Sonra ister sıcak, ister ılık tüketin.

Bu sefer bırakın kek birazcık tepsiye yapışsın:)

Afiyet olsun...
Share this article :

Son Yazılar Mail Adresinize Gelsin!

Mail ile Abone Ol

Takip et!

 

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. YEMEK TARİFLERİ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Edited by Ehl-i Blog
Proudly powered by Blogger
kardeş payı izle