Tavuk Suyunda Şehriyeli Çorba
Malzemeler
- 3 adet tavuk baget
- 1,5 litre su
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- yarım çay bardağı şehriye
- tuz, karabiber, kuru nane
terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- yarım limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle havuç ve soğan iri doğranıp tavuklarla birlikte tencereye koyulur. Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyerek tavuklar pişene kadar kaynatılır. Daha sonra tavuklar başka bir kaba alınır ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Tavuk suyu süzgeçten geçirilerek ayrı bir kaba konur. Daha sonra tencereye yağ ilave edip un eklenip hafif kavurulur. Sonra unu karıştıra karıştıra tavuk suyu ve limon suyu da yavaşça eklenir. Un topaklanmasın diye iyice karıştırmanız gerekir. En son tavukla ve şehriye eklenip şehriyeler şişene kadar pişirilir. Suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Ocaktan almadan önce üzerine nane döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Yorum Gönder