Kısır Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
marul
Yapılışı
Bulguru ayıklayıp, üç kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin. Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
Tarifi Facebook'ta Paylaş
Yorum Gönder